dinsdag 19 september 2017

Wat komt er uit de laatste week van september?

Stephen & Owen King – Schone Slaapsters (verschijnt 26 september 2017)
In het Amerikaanse stadje Dooling, waar een vrouwengevangenis het enige gebouw van betekenis is, breekt een vreemde ziekte uit. Alle vrouwen die in slaap vallen, worden langzaam ingekapseld door iets wat lijkt op spinrag, tot er een cocon om hun hoofd is gevormd – en ze worden niet meer wakker. De ziekte verspreidt zich als een epidemie en iedere vrouw doet haar best om zo lang mogelijk wakker te blijven. Politiechef Lila Norcross is een van hen, maar hoe hard zij en de goedwillende mannen om haar heen ook werken om de orde te bewaren, al snel komen de primaire instincten van de achterblijvers aan de oppervlakte en raakt het leven in Dooling ontwricht. Het is eten of gegeten worden

Koop bij bol.com




Karen Rose – In het vizier (verschijnt 26 september 2017)

Openbaar aanklager Kristen Mayhew heeft een geheime aanbidder die haar brieven stuurt en die precies lijkt te weten wat ze denkt en waar ze is. Behalve een stalker is hij ook levensgevaarlijk, want hij heeft zich ten doel gesteld criminelen te vermoorden die Kristen niet veroordeeld heeft kunnen krijgen. Maar het gevaarlijkste is dat hij Kristens diepste geheim kent. Een geheim dat haar er tot nu toe van weerhield in te gaan op de avances van Abe Reagan, de rechercheur die haar bijstaat sinds ze doodsbedreigingen ontving. Terwijl een seriemoordenaar steeds gruwelijker te werk gaat, ontwikkelt zich een gepassioneerde relatie tussen Kristen en Abe, zelfs nu de moordenaar uit is op vergelding en Kristen zijn doelwit is.


Koop bij bol.com





Baantjer – De Cock en een duivels dilemma (verschijnt 26 september 2017)
Het is een grijze, druilerige dag, maar De Cock laat zijn humeur er niet door verpesten. Aangekomen op de Warmoesstraat kan hij meteen weer op pad: er is een dode aangetroffen in een slootje bij voetbalclub HAS’32 in Ookmeer.
Als hij even later samen met Vledder aan de drassige slootkant staat, blijkt dat het om Richard Geelhoed gaat, een bestuurslid. De man heeft geen zichtbaar letsel en lijkt verdronken, maar De Cock weet eigenlijk wel zeker dat er opzet in het spel is en dat Geelhoed is vermoord.

Omdat De Cock geen aanknopingspunten heeft, besluit hij eerst maar eens wat rond te vragen op de voetbalclub. Zo belandt hij die zaterdagochtend langs de lijn samen met Keizer, wiens zoontje speelt bij HAS’32. Het is De Cock al snel duidelijk dat het bestuur van de club een besloten wereldje op zich is binnen de club, en hij heeft het sterke vermoeden dat hij daar moet zoeken naar het motief voor de moord op Geelhoed…
Koop bij bol.com








Pieter Aspe – De butlerknop (verschijnt 27 september 2017)

Een vrouw breekt samen met de beste vriend van haar zoon in bij een ex-minnaar. Een tijd later wordt ze dood aangetroffen naast haar auto nadat ze op een avond is gaan joggen met een vriendin. Ze blijkt vermoord. Van In en Versavel belanden op een dood spoor, want er is geen motief en het slachtoffer werd niet seksueel misbruikt of beroofd. Is er een verband tussen de moord en de inbraak, waarbij behalve compromitterende foto’s ook bezwarende informatie over de butlerknop werd ontvreemd? Van In en Versavel onderzoeken de zaak, met op de achtergrond de dreiging van een oorlog die Europa dreigt te verscheuren.
Koop bij bol.com





Anja Feliers – Femme Fatale (verschijnt 29 september 2017)


June en haar man Robbert leven in luxe, maar ze rouwen om hun verloren dochtertje Imke en zijn compleet vervreemd van elkaar. Dan komt Lexi terug in Junes leven, de vrouw met wie ze tijdens haar studententijd een passionele romance beleefde. De gevoelens laaien weer op en doen June helemaal opfleuren. Maar kan ze haar nieuwe minnares wel vertrouwen?Lexi stelt June voor aan psychologe Kathleen Verlinden, die mee op zoek gaat naar wat er met Imke is gebeurd. Alleen blijken de geheimen die Kathleen zelf koestert, minstens zo groot en dreigen ze allemaal uit te komen.

Koop bij bol.com



Arne Dahl – Grensgebieden (verschijnt 26 september 2017)

Iemand observeert hem. Iemand weet het. Iemand moordt speciaal voor hem. Wanneer de vijftienjarige Ellen spoorloos verdwijnt, vermoedt rechercheur Sam Berger dat er een seriemoordenaar aan het werk is. Niemand deelt zijn vermoeden; Sam ziet zich genoodzaakt alleen op onderzoek uit te gaan. En dan ontdekt hij sporen – sporen die speciaal voor hem bedoeld lijken te zijn. Ze voeren hem naar een oud boothuis en een lang verloren gewaande herinnering. Iets in Sams eigen verleden verbindt hem onlosmakelijk met deze gruwelijke misdaad.

Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten