zaterdag 20 januari 2018

Thriller Top Tien week 3

De 3e Thriller Top Tien van deze week. en zowaar zien we opeens wat wisselingen deze week. Zo komt op nummer drie met stip Het meisje in het ijs binnen. Een terechte plek en hij mag zelfs wel hoger. Een heerlijke thriller, waar je gerust je boekenbon voor kan gaan inleveren.


1
Dan Brown
Oorsprong
Waar komen we vandaan en waar gaan we naartoe? Thriller met Robert Langdon in de hoofdrol. Paperback versie.
Luitingh-Sijthoff - € 24,99 - ISBN 9789024576791

Oorsprong' is de nieuwe Robert Langdon-thriller van Dan Brown. 'Oorsprong' speelt zich af in Madrid, Barcelona, Bilbao en Sevilla, zit vol moderne kunst, innovatieve technologie, geschiedenis en architectuur en draait om de belangrijkste vragen ooit: die naar onze herkomst en onze toekomst.

Bilbao, het Guggenheim. Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, is te gast bij de spectaculaire onthulling van Edmond Kirsch' ontdekking. Kirsch, een wereldberoemde, controversiële miljardair en futurist, claimt dat zijn ontdekking de wetenschap voor altijd zal veranderen, maar de onthulling ontaardt in chaos. Langdon weet ternauwernood te ontsnappen samen met Ambra Vidal, de elegante museumdirecteur.

Ze vinden tegenover zich een bijna alwetende vijand met banden naar het Spaanse koningshuis en moeten, vertrouwend op hun gebundelde kennis, in een race tegen de klok symbolen, moderne kunst, extreme religies en verborgen geschiedenissen weten te doorgronden om Kirsch' schokkende geheim te ontsluiten. En de adembenemende waarheid die ons tot nu toe is ontgaan, onder ogen te zien…

2
Suzanne Vermeer
Winternacht
Psychologe Karin (35) ontmoet haar biologische vader en raakt betrokken bij de verdwijning van een 5-jarig meisje.
A.W. Bruna - € 15,00 - ISBN 9789400508422

Psychologe Karin ter Duin krijgt op haar vijfendertigste te horen dat ze is geadopteerd. Haar biologische vader ligt op sterven en wil haar nog eenmaal zien, en dus vertrekt Karin samen met haar dove zoontje Sam naar de Canadese stad Ottawa. Op de dag van aankomst heeft echter niemand tijd voor haar. Iedereen is in rep en roer omdat een meisje uit The Glebe, de wijk waar haar familie woont, wordt vermist.

De vijfjarige Liv Tremblay was met haar ouders en broertje aan het wandelen in een nabijgelegen natuurpark toen ze in een moment van onoplettendheid verdween. Voordat ze het goed en wel in de gaten heeft, raakt Karin betrokken bij de zaak. En in de weken die volgen, verdwijnen er nog meer kinderen…


3
Robert Bryndza
Het meisje in het ijs
Inspecteur Erika Foster leidt een moordonderzoek terwijl de aandacht van de moordenaar steeds meer naar Erika verschuift. Thriller.
Boekerij - € 15,00 - ISBN 9789022582022

Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige...

Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden.

Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn - voordat het te laat is.
Onze recensie


4
David Lagercrantz
De man die zijn schaduw zocht
Lisbeth Salander zit gevangen en wordt steeds ernstiger bedreigd door bendeleidster Benito. Millennium deel 5.
Signatuur - € 22,50 - ISBN 9789056725716

Lisbeth Salander zit voor een korte periode in de gevangenis. Ze probeert zich zoveel mogelijk afzijdig te houden van haar medegevangenen om conflicten te vermijden. Wanneer ze het toch opneemt voor een jonge vrouw uit Bangladesh in de cel naast haar, wordt ze onmiddellijk uitgedaagd door de bendeleidster Benito.

Holger Palmgren bezoekt Lisbeth en vertelt haar dat hij documenten heeft ontvangen over hoe slecht ze als kind door de autoriteiten is behandeld. De sporen leiden naar een zekere Leo Mannheimer, partner van een welgestelde effectenhandelaar. Hoe is zijn verleden verbonden aan dat van haar? Lisbeth vraagt Mikael Blomkvist, zonder verdere toelichting, onderzoek naar deze Leo te doen. Ondertussen worden de dreigingen van Benito en haar bende aan Lisbeths adres steeds serieuzer.

Onze recensie

5
David Baldacci
Eindspel
Will Robie en Jessica Reel zoeken 'Blauwe man', hun verdwenen baas. Dat blijkt levensgevaarlijk.
A.W. Bruna - € 21,99 - ISBN 9789400507562

Will Robie's baas, codenaam Blauwe Man, wordt vermist. Sinds hij op vakantie is gegaan in een afgelegen streek in de staat Colorado, heeft niemand hem meer gezien of iets van hem gehoord.

Samen met zijn vaste partner Jessica Reel gaat Robie op onderzoek uit en komt terecht in een plattelandsstadje met talloze problemen: een reeks moorden, aan drugs gerelateerde criminaliteit en geweld van een groep blanke racisten. Of de verdwijning van Blauwe Man met een van deze zaken te maken heeft, is echter onduidelijk. En langzaam maar zeker dringt tot Robie en Reel door dat ze van geluk mogen spreken als ze het er levend van afbrengen. Met of zonder Blauwe Man.

6
Karin Slaughter
Goede dochter
28 jaar na een aanslag waarbij haar moeder stierf, is advocate Charlotte getuige van een tweede aanslag. Thriller.
HarperCollins Holland - € 19,99 - ISBN 9789402726800

Achtentwintig jaar geleden: het zorgeloze leven van zusjes Charlotte en Samantha Quinn en hun ouders wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest daarbij het leven en hun vader wordt nooit meer de oude.

Achtentwintig jaar later: Charlotte - de klassieke 'goede dochter' - is advocaat geworden, in de voetsporen van haar vader. Dan is ze getuige van een nieuwe aanslag, en de details van het misdrijf halen de herinneringen naar boven die ze zo lang heeft geprobeerd te onderdrukken. Want de schokkende waarheid wil niet langer begraven blijven.



7
Lee Child
Nachthandel
Jack Reacher gaat op zoek naar de eigenaresse van een wel heel bijzonder sieraad.
Luitingh-Sijthoff - € 19,99 - ISBN 9789024578542

Advies: leg Reacher geen strobreed in de weg. Jack Reacher maakt een wandelingetje in een stad in de Amerikaanse Midwest. In de etalage van een pandjeshuis valt zijn oog toevallig op een sierraad, een kleine damesring van de militaire academie West Point. Wie zou van zoiets afstand doen? Jack Reacher gaat op zoek naar de eigenaresse en laat zich niet dwarsbomen.

Lee Child is de internationale bestsellerauteur van de Jack Reacher-serie. Daarvoor ontving hij in 2013 de prestigieuze Diamond Dagger Award. Het negende boek 'One Shot' ('Voltreffer') en het negentiende boek 'Never go back' ('Ga nooit terug') zijn verfilmd met Tom Cruise in de hoofdrol.
Onze recensie

8
John Grisham
De oplichters
Drie rechtenstudenten met schulden vermommen zich als advocaat en nemen het op tegen de FBI. Thriller.
A.W. Bruna - € 21,99 - ISBN 9789400509122

Mark, Todd en Zola moeten hun studie afbreken, zich voordoen als beëdigde advocaten en het opnemen tegen een miljardair én de FBI. Het is de enige manier om onder hun schulden uit te komen en een dubieuze hedgefondsmanager te ontmaskeren.

Een spectaculair plan, met een bijzonder kleine slagingskans…

Onze recensie


9
Camilla Läckberg
Leeuwentemmer
Inspecteur Hedström duikt in een vermissingszaak. Zijn vrouw, auteur Erika Falck, onderzoekt een oude familietragedie.
Ambo l Anthos - € 19,99 - ISBN 9789041420145

In 'Leeuwentemmer', houdt de winter Fjällbacka in zijn greep. Inspecteur Patrik Hedström en zijn team zijn bezig met een vermissingszaak van een jong meisje, Victoria, die in een stroomversnelling raakt als ze gevonden wordt. Haar verwondingen laten zien dat ze ernstig is verminkt. Patrik vermoedt een verband met andere verdwijningen en hij moet alles op alles zetten om andere meisjes eenzelfde lot te besparen.

Tegelijkertijd verdiept Erika zich in een oude zaak, een familietragedie die eindigde met de dood van de echtgenoot. Ze probeert uit te zoeken wat er is gebeurd. Het lijkt erop dat het verleden zijn schaduw op het heden werpt.

'Leeuwentemmer' is de nieuwe thriller in de reeks over schrijfster Erika Falck en haar man, inspecteur Patrik Hedström.



10
De Waal & Baantjer
Een rat in de val
Bij het dreggen van de Singelgracht wordt een auto gevonden. Rechercheur Van Opperdoes en Jacob moeten op zoek naar de identiteit van de dode man die achter het stuur zit.
Lebowski - € 9,95 - ISBN 9789048811267

Tijdens een grote schoonmaak van de Amsterdamse Singelgracht stuit een grijper op een auto, die diep in de modder vastzit. Waarschijnlijk een oude auto die vanuit een parkeerplaats het water in is gegleden of geduwd, denkt men. Maar als de brandweer de auto uit het water takelt, blijkt het lichaam van een dode man nog achter het stuur te zitten.

Rechercheur Peter van Opperdoes en zijn trouwe collega Jacob ontdekken dat de eigenaar van de auto lang geleden als vermist is opgegeven. Maar is de inmiddels onherkenbare man in de auto wel de vermiste eigenaar? En wat doet die tas met vergane papieren en bankbiljetten in de kofferbak van de auto?

Het raadsel is compleet als blijkt dat de bestuurder niet verdronken is, maar hoogstwaarschijnlijk al dood was voor hij in het water terecht kwam. Van bedrogen echtgenotes tot de koerier van de onderwereld...Van Opperdoes en Jacob hebben geen idee waar ze het zoeken moeten in deze mysterieuze zaak.

Vijfde deel in de serie, waarvan tweemaal per jaar een deel verschijnt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten